Algemeen

Het officiële Spelregelboekje van de NBB kunt u digitaal inzien door te klikken op Spelregels. Desgewenst kunt u ook een kopie van de spelregels in pdf-formaat inkijken of afdrukken. Bij Speeldata vindt u de verschillende competities. Bij Speloverzichten vindt u het schema van alle gespeelde spellen  en het best haalbare contract. In het Competitiereglement staan de vervangende scores die we voortaan hanteren als men speelt met invallers of zich afmeldt. Ieder lid wordt geacht ook kennis te hebben genomen van ons Huishoudelijk Reglement.

Prijzen

In plaats van een prijs voor degenen die het dichtst bij de 50 % zijn geëindigd gaan we het in de najaarscompetitie van 2017 eens anders doen. We hebben nu prijzen voor verschillende plaatsingen volgens dit lukraak gekozen schema: Zitting 1 de nr. 7  in beide lijnen, zitting 2 nr. 13, zitting 3 nr. 1, zitting 4 nr. 9, zitting 5 nr. 3, zitting 6 nr. 11, zitting 7 nr. 5.
En natuurlijk ontvangen aan het einde van de competities de nummers 1 en 2 van beide lijnen een prijs.

Afzeggen

Bij verhindering wordt u dringend verzocht zich uiterlijk een dag voor de speeldatum af te melden bij Wedstrijdzaken. Bij voorkeur per e-mail: wedstrijdzaken@bridgesocieteit.com. Telefonisch kan eventueel ook: 06 504 91 750 (Tineke) of 06 542 75 292 (Gert).

Geef dan ook de eventuele invaller(s) door. Als dat spelers van buiten onze club betreft, is het noodzakelijk ook hun eventuele NBB-lidmaatschapsnummer door te geven. Voor spelers die geen lid zijn van de NBB of van wie het lidmaatschapsnummer niet is doorgegeven, moeten wij namelijk € 0,50 aan kosten in rekening brengen.

Bij de verwerking van de scores wordt tegenwoordig verschil gemaakt tussen spelers die zich hebben afgemeld en zij die dat niet hebben gedaan. Het wel of niet regelen van invallers is ook van invloed op de afwezigheidsscore. Zie hiervoor de regels in het nieuwe Competitiereglement.

Dupliceermachine

Er wordt nog al eens gemopperd op “computerspellen”. Dat is niet terecht. Handmatig schudden heeft als nadeel dat de verdelingen niet echt willekeurig zijn. Alleen na heel goed schudden (minstens zeven keer!) is de verdeling wel goed. Maar in de praktijk gebeurt dat niet. Wij beschikken over een dupliceermachine die de kaarten verdeelt volgens een computerprogramma. Zulke schudprogramma’s zijn uitvoerig getest en worden ook gebruikt bij officiële wedstrijden van de NBB. De belangrijkste voordelen van het gebruik van de dupliceermachine zijn: 1. Spellen hoeven voor aanvang van de wedstrijd niet meer handmatig geschud te worden. 2. In alle lijnen worden dezelfde spellen gespeeld; er is dus vergelijkingsmateriaal. 3. Op de website zijn gedetailleerde frequentiestaten met spelverdelingen zichtbaar; ieder kan de gespeelde spellen bestuderen. 4. Voor toernooien hoeven de spellen niet meer handmatig voorgestoken te worden.